Ligt Lezen & Spellen Nieuws

'Een leven zonder boeken is onleefbaar.'


Erasmus
LIGT... dat ben ik, Wendy Ligt.

Via Pabo, juf van groep 3 en opleiding kinderboekhandel kwam ik in 1999 bij uitgeverij Malmberg terecht. Daar heb ik 15 jaar met veel plezier gewerkt met en aan methodes voor het basisonderwijs.

De eerste elf jaar werkte ik als educatief adviseur, waarbij ik scholen en later ook onderwijsadviesdiensten en schoolleveranciers adviseerde over Malmbergmethodes. De laatste vier jaar ben ik als contentmanager verantwoordelijk geweest voor de inhoudelijke en didactische kwaliteit van de methode Staal Spelling, die gebaseerd is op de methodiek van Jose Schraven 'Zo leer je kinderen lezen en spellen'. Ik heb genoten van de samenwerking met Jose Schraven en haar succesvolle methodiek.

In 2011 was ik lid van de SLO-adviesgroep voor de publicatie 'Leerstoflijnen begrippenlijst en taalverzorging beschreven', waarin het referentiekader Nederlandse taal voor het domein begrippenlijst en taalverzorging op de basisschool is uitgewerkt.

Sinds 1 september 2014 ben ik de trotse eigenaar van LIGT Lezen & Spellen. Mijn voorgaande werkzaamheden en mijn grote liefde voor lezen en spellen komen samen: Leerkrachten adviseren en trainen op het gebied van lees-en spellingonderwijs én methodes ontwikkelen voor basisscholen.

En verder? Ik ben getrouwd met Rob, ik lees veel (uiteraard!), ik ga graag naar het theater en ik zorg samen met Rob in de weekenden voor onze weekend-pleegkinderen.

De vijf kernwaarden van LIGT: positief, persoonlijk, betrouwbaar, professioneel, oplossingsgericht.